Gå til indhold

Filippinerne som marked

Filippinerne er én af de hurtigste voksende økonomier i Asien, og er for hvert år siden 2010 blevet mere og mere konkurrencedygtige. Filippinerne er af Verdens Banken, Den Internationale Valutafond og Asian Development Bank estimeret til at fastholde dets vækst momentum i de kommende år.

Udenlandske direkte investeringer til Filippinerne er steget markant gennem årene, hvilket afspejler investorernes fornyede tillid til den filippinske økonomi. Den robuste infrastruktur, toldnedsættelser, attraktive investeringsincitamenter, strømlinede forretningspolitikker og vedvarende politiske og økonomiske reformer er blot nogle af de faktorer, der bidrager til, at det er let at gøre forretning i Filippinerne.

Værd at overveje som investor:

Engelsktalende og højt uddannet arbejdskraft

Den filippinske arbejdsstyrke har en unik fordel i form af arbejdskvalitet sammenlignet med alle andre asiatiske lande. Med en læsefærdighedsrate på 94.6%, har Filippinerne en klar og stabil forsyning af højt kvalificeret og lærenem arbejdskraft, som kan imødekomme ethvert underliggende forretningsbehov – herunder professionelle, tekniske, ledelsesmæssige og kvalificerede arbejdstagere. Den største konkurrencefordel, der er ved den filippinske arbejdsstyrke, er den udbredte færdighed i engelsk. Der undervises i engelsk på alle skoler, hvilket gør Filippinerne til det tredje største engelsktalende land i verden. 

Strategisk virksomhedsplacering

Filippinerne har med sin geografiske beliggenhed i hjertet af Asien udviklet sig til et investeringscentrum og er ligeledes en favorabel base for virksomhedsekspansion i Asia-Pacific området. Filippinerne har en lokalitet, hvorfra man med et gennemsnit på 4 timers flyvetid kan nå alle hovedstæderne i regionen, hvor fra man har en kritisk indgangsvinkel til over 500 millioner mennesker på ASEAN-markedet.

Kilder:

PWC Philippines

Philippine Department of Trade and Industry

Board of Investments