Gå til indhold

Praktikophold

Har du mod på en spændende og dynamisk hverdag i Filippinernes hovedstad Manila? Og har du lyst til at arbejde med at styrke de dansk-filippinske relationer i et internationalt miljø? Så er et praktikophold på den danske ambassade i Manila måske noget for dig. Under dit praktikophold kommer du til at beskæftige dig med en bred vifte af opgaver inden for handel, politik, kommunikation og branding af Danmark.

Du har mulighed for at komme i praktik på ambassaden i seks måneder i dit efterårssemester 1. august til 31. januar eller forårsemestret 1. februar til 31. juli. De ledige praktikstillinger er:

 

 1. Public Diplomacy Intern: Som Public Diplomacy Intern er du på mange måder med til at forme og pleje Danmarks image i Filippinerne – både fra din plads på kontoret men også til en række arrangementer, hvor du vil møde mange spændende mennesker inden for den internationale politiske scene. Dine primære opgave er at vedligeholde ambassadens website, planlægge og deltage i events, udarbejde kampagner, skrive pressemeddelelser, være i kontakt med vores samarbejdspartnere og planlægge ambassadens SoMe-strategi. Det er en helt unik mulighed for at anvende og styrke dine kommunikative færdigheder i et land, der er blandt de mest aktive på sociale medier. 
  Søger du denne praktikstilling forestiller vi os, at du er i gang med en kandidat inden for kommunikation, PR, marketing, branding eller lign.

 2. Political Intern: Som Political Intern kommer du til at beskæftige dig med mange forskellige opgaver knyttet til Filippinernes politiske stilling regionalt og globalt samt det bilaterale forhold mellem Danmark og Filippinerne. Én af dine primære opgaver vil være at arbejde tæt sammen med ambassadøren omkring den politiske situation mellem Filippinerne og Kina - herunder Kinas potentielle trussel mod både danske og allieredes økonomiske og sikkerhedsmæssige interesser. Hvorfor? Fordi det Sydkinesiske Hav er en af verdens mest betydningsfulde farvande, der er blevet et hovedområde for stridigheder mellem Kina og andre asiatiske nationer, som øger risikoen for regionale konflikter. Derudover vil du også skulle hjælpe med at forberede og bidrage til ambassadens generelle politiske rapportering til Udenrigsministeriet i Danmark.
  Søger du denne praktikstilling forestiller vi os, at du er i gang med en kandidat inden for asiatiske studier, samfundsvidenskab, statskundskab eller lign.

Om Filippinerne

Filippinerne er et  spændende land, både hvad angår geografi, politik og kultur. Filippinerne er en ønation beliggende i det vestlige stillehav. Landet består af mere end 7.000 øer og er kendt for sin mangfoldige kultur, smukke strande og venlige befolkning. Filippinerne byder på en rig historie, der fusionerer indfødte traditioner med spansk, asiatisk og amerikansk indflydelse. Derfor vil du også opleve, at størstedelen af befolkningen taler flydende engelsk. 

Filippinerne har i en årrække haft en stabil økonomisk vækst på ca. 6% og tilhører gruppen af såkaldte Next11Countries, der forventes at blive verdens næste store økonomier. Derfor er Filippinerne ikke blot en fascinerende destination, men også et økonomisk land i vækst.


Om ambassaden

Ambassaden varetager Danmarks kommercielle interesser og hjælper danske virksomheder med at etablere sig på markedet. Vi håndterer opgaver med økonomisk diplomati, EU-samarbejde, politisk rapportering, delegationsbesøg, branding af Danmark samt visumudstedelse og konsulære og administrative opgaver. Vi er en middelstor ambassade, og som praktikant kan du få mulighed for at arbejde med en bred vifte af ambassadens daglige opgaver.

 

Dine opgaver og muligheder

Du vil især arbejde tæt sammen med vores handelsrådgivere og deltage i projekter, der fremmer ambassadens fokusområder og danske interesser i Filippinerne. Det indebærer bl.a. kommunikationsopgaver, som sker gennem sociale medier, præsentationer, branding og eventplanlægning. Du vil også bidrage til ambassadens politiske arbejde, bl.a. ved at lave informationssøgning og ved at udarbejde analyser, rapporter og delegationsprogrammer. Yderligere vil du få mulighed for at deltage i en lang række møder og events, hvor ambassaden er repræsenteret. Som praktikant i Manila vil du derfor få mulighed for at prøve kræfter med diplomatiets meget forskelligartede arbejdsopgaver.

 

Dine kvalifikationer

 • Du er indskrevet på en højere videregående uddannelse.
 • Du er ansvarsbevidst, initiativrig, analytisk og effektiv.

 • Du er en holdspiller, men også i stand til at løse opgaver selvstændigt.

 • Du har gode engelskkundskaber i skrift og tale.

 • Du har kendskab til Filippinerne eller Sydøstasien (det er en fordel men ikke et krav).

 • Du har godt kendskab til Office-pakken, herunder Excel og PowerPoint 

 • Du trives i et internationalt miljø 

 

Praktiske vilkår

 • Praktikopholdet er af seks måneders varighed fra 1. august 2024 til
  28. februar 2025.

 • Arbejdstiden er 37 timer ugentligt inkl. fleksibilitet, og du har mulighed for at tage op til 12 feriedage

 • Der vil blive taget højde for, at praktikken skal indgå i et studieforløb og derfor kan blive tilrettelagt på en måde, der sikrer meritoverførsel ifm. dit studie.

 • Praktikken er ulønnet, men der gives et tilskud op til 3.000 kr. om måneden til dækning af bolig, rejse og obligatorisk rejsesygeforsikring 

 • Ambassaden stiller ikke en bolig til rådighed, men kan hjælpe dig med at finde et lejemål i gå-afstand fra ambassaden.

 • Som praktikant skal du være indstillet på selv at organisere og finansiere opholdet. Ambassaden hjælper dog med at vejlede og besvare alle praktiske spørgsmål.

 • Forudsætningen for at der kan tilbydes en praktikaftale, er at du får en sikkerhedsgodkendelse fra de danske myndigheder (denne igangsættes, når du er blevet udvalgt som den rette kandidat)

 • Send i et samlet PDF-dokument din ansøgning (maks. 1 side og skrevet på engelsk), CV, eksamensresultater, og anbefalinger til: [email protected]
  I emnefeltet skal du skrive ”Navnet på praktikstillingen + navn”.

 • Deadline for at søge stillingerne er 15. marts 2024.

 

Spørgsmål omkring praktikopholdet kan rettes til ambassaden på [email protected].

 

Se også, hvad vores nuværende praktikanter siger om deres praktikophold på vores sociale medier HER.