Gå til indhold

Praktikophold

Praktikant på ambassaden i Manila. Grundet COVID-19, der har medført indrejserestriktioner for udlændinge i Filippinerne, er der desværre pt ikke mulighed for praktikantophold på ambassaden.  Så snart muligheden igen foreligger, vil stillingen blive opslået her på siden.            

 

Et praktikantophold på ambassaden vil foregå i et internationalt miljø med opgaver inden for handel, politik og kommunikation?

Om Filippinerne og ambassaden

Filippinerne har i en årrække haft en stabil økonomisk vækst på omkring 6% og tilhører gruppen af såkaldte Next11Countries, der forventes at blive verdens næste store økonomier. Filippinerne er et komplekst land både hvad angår geografi, politik og kultur.

Ambassaden varetager Danmarks kommercielle interesser og assisterer danske virksomheder med at etablere sig på markedet. Vi håndterer opgaver med økonomisk diplomati, EU-samarbejde, politisk rapportering, delegationsbesøg samt visumudstedelse og konsulære og administrative opgaver. Vi er en middelstor ambassade, og som praktikant kan du få mulighed for at arbejde med en bred vifte af ambassadens daglige opgaver.

Opgaver og muligheder

Du vil især arbejde tæt sammen med vores handelsrådgivere og deltage i projekter, der fremmer ambassadens fokusområder og danske interesser i Filippinerne. Det indebærer bl.a. kommunikationsopgaver, som sker gennem sociale medier, præsentationer, branding og eventplanlægning. Du vil også bidrage til ambassadens politiske arbejde, bl.a. ved at lave informationssøgning og ved at udarbejde analyser, rapporter og delegationsprogrammer. Yderligere vil du få mulighed for at deltage i møder og events, hvor ambassaden er repræsenteret. Som praktikant i Manila vil du derfor få mulighed for at prøve kræfter med diplomatiets forskelligartede arbejdsopgaver.

Dine kvalifikationer

Du er ansvarsbevidst, initiativrig og effektiv. Du er en holdspiller, men også i stand til at løse opgaver selvstændigt. Gode engelskkundskaber i skrift og tale er en forudsætning. Du er indskrevet på en højere videregående uddannelse. Kendskab til Filippinerne eller Sydøstasien vil være en fordel, men ikke et krav. Godt kendskab til Microsoft Office er en forudsætning, herunder Excel og PowerPoint.

Praktiske vilkår

Praktikopholdet er af seks måneders varighed, med start 1. august 2020. Der vil blive taget højde for, at praktikken skal indgå i et studieforløb og derfor kan blive tilrettelagt på en måde, der sikrer meritoverførsel. Ambassaden formidler ikke bolig, men kan hjælpe dig med at finde et lejemål i gåafstand fra ambassaden. Praktikopholdet er ulønnet, men ambassaden yder støtte til refusion af konkrete dokumenterede udgifter ved praktikopholde på op til 3.000 kr. pr. måned.

Arbejdstiden er 37 timer ugentligt inkl. fleksibilitet. Ferie afholdes ifølge ambassadens ferieplan.

Når der igen åbnes for praktikanter bedes du sende din ansøgning (maks. 1 side og skrevet på engelsk) bilagt CV, eksamensudskrifter, og anbefalinger i ét samlet PDF-dokument til: [email protected] I emnefeltet skal der stå ”Praktikansøgning 20.. + navn”.

Spørgsmål vedrørende stillingen kan rettes til ambassaden på [email protected] eller

til Konsul Jane G.H. Kaste, [email protected] tlf. +63 2 8865 8800 (inden for ambassadens åbningstid)