Gå til indhold

Invest in Denmark

Verdens Banken rangerer Danmarks erhvervsklima som det bedste i Europa, da det at gøre forretning i Danmark har vist sig at være hurtigt, effektivt og indbringende.

Invester i Danmark er en del af det danske Udenrigsministerium og er er her for at hjælpe dig med starte en virksomhed op i Danmark. Så hvis din virksomhed overvejer at udvide sine virksomhedsaktiviteter i Danmark og få adgang til en af Europas mest talentfulde og kvalificerede talentmasse, i så fald bør Invest in Denmark være dit første stop.

Kerne industri kompetencer i Danmark

Innovation i biovidenskab

Takket være et omfattende netværk af samarbejdende universiteter, hospitaler og virksomheder i felterne inden for medicinsk teknologi, bioteknologi og medicinalvarer, er den danske industri inden for biovidenskabelige teknologi – på internationalt plan – et førende eksempel på, hvordan man overfører akademisk viden til kommercielle forretningsresultater. I faktiske tal, findes Danmark at være den 2. største kommercielle udvikler af medikamenter i Europa – målt på medikamenter pr. indbygger, hvilket giver adgang til innovative R&D færdigheder.

Go green in Denmark

Med 1.100 danske virksomheder i grøn teknologi, 60.000 medarbejdere og en eksportværdi på 12 milliarder euro, er Danmark indiskutabelt en af verdens førende grønne teknologicentre. I 2020, sigter Danmark efter at dens elektricitetsforbrug skal være omfattet 35 % af vedvarende energi og 50 % vindenergi, hvilket betyder at der er et stort forretningspotentiale inden for dette område. 

Centrum for ICT

Danmark er en frontfigur i udviklingen af informations- og kommunikationsteknologi (ICT), og er derfor en strategisk lokalitet for internationale virksomheder, der ønsker at udvide deres forretning i dette område. Danmark er blevet rost for at være en af de bedste test-markeder i verdenen, takket være dens uovertrufne IT-infrastruktur, nogle af verdens højeste ICT penetrationsgrader for mobiler, bredbånd og computer, og progressive forbrugere, der hurtigt tilpasser sig ny teknologi.

Global leder inden for maritim industri

Takket være årelange maritime traditioner, har Danmark over årene brilleret i udviklingen af langtrækkende og avanceret søfarende teknologi. Dette har sammen med gunstige rammebetingelser gjort Danmark til en base af førende rederier. Danmark har også en stærk offshore energi industri.

Omkostningseffektivitet

Den danske flexicurity model giver nye investorer markant færre irreversible omkostninger og langt mere fleksibilitet til at planlægge og ændre sin produktion – særligt sammenlignet med andre omkringliggende lande. Det er også en væsentlig fordel, mens arbejdsgivere i andre europæiske lande skal betale over 30% af en medarbejders løn til social sikring er arbejdsgiverne i Danmark ikke er forpligtet til at yde et socialsikringsbidrag, bortset fra en ubetydelig årlig udgift på ca. 1.350 EUR pr. medarbejder.

Endvidere har den danske regering lanceret en ambitiøs vækstplan, der har til formål at gøre Danmark endnu mere konkurrencedygtig. Som en del af planen vil virksomhedsskatten gradvist blive reduceret fra 25 % til 22% i år 2016 og en række af virksomhedsvenlige skatte-og afgift reduktioner vil blive implementeret. De nuværende regler, der giver mulighed for afskrivning af forretningsudgifter, vil sammen med disse initiativer gøre de faktiske beskattes mindre.

Endelig tilbyder Danmark nogle af verdens laveste satser for data- og telekommunikationstjenester samt konkurrencedygtige lønniveauer, især for ledere / forskere.

For at komme i kontakt med Invest in Denmark og for mere information på danske industrier og erhvervsmuligheder, venligst besøg deres officielle hjemmeside.

Nyheder fra Invest in Denmark.

Invest in Denmark holder dig opdateret med nyheder vedrørende grøn teknologi, biovidenskab, ICT og den maritime industri i Danmark. Venligst følg dette link, hvis du er interesseret i at modtage deres nyhedsbreve.